Workshops basisonderwijs

Wij maken graag workshops op maat voor het basisonderwijs op het gebied van duurzaamheid en techniek. 

Workshop "Inleiding Duurzame Energie".
Een eerste kennismaking met energie en duurzame technieken. Speciaal ontwikkeld voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Er zijn vier workshops met een doorgaande leerlijn. De onderbouw gaat aan de slag in circuitvorm, de bovenbouw maakt modellen (zonneauto, windmolen, waterkrachtcentrale, etc.) van LEGO, fischertechnik en Gigo die we buiten in werking zetten gebruik makend van duurzame energie. Na deze workshop kunnen kinderen de volgende vragen beSolar race Solarkidsantwoorden:
- Wat is energie?
- Hoe wordt energie gemaakt?
- Waarom maken we gebruik van duurzame techniek?
- Wat zijn schone energiebronnen?
Prijs € 17,50 per leerling

Workshop "Duurzaam Bouwen"
Een echte architect komt in de klas en laat zien wat een architect doet, wat duurzaam bouwen  is, wat daarbij komt kijken, hoe je minder energie kunt gebruiken, hoe je de zon, de wind en de aarde kunt gebruiken voor energie en bouwmaterialen. Deze workshop kan worden uitgebreid naar een groot scholen project waarbij scholen strijden om het best ontworpen huis (zie film op homepage). De workshop kan uit 1 of meerdere bezoeken van de architect bestaan. Deze workshop is ontwikkeld in samenwerking met architecten ir. Marieke Tobias en ir. Natasja Brands. Schets workshop duurzaam bouwen
1. workshop schetsen;
2. workshop 3D ontwerpen (bouwen met afvalmaterialen);
3. workshop maken van een werkend schaalmodel (met zonnepanelen, windgenerator, waterpomp etc.).
Prijs € 250 per workshop

Het docentvriendelijke lespakket prikkelt de nieuwsgierigheid en leergierigheid van de kinderen door de uitvoering van praktische opdrachten.

De LuchtvaartkofferVliegtuigjes vouwen
De Luchtvaartkoffer (AeroExperimenteerSet) laat kinderen kennismaken met luchtvaarttechniek. Hoe kan het dat een vliegtuig kan vliegen, opstijgen, landen en sturen? Voor zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs. Doel is om kinderen `de smaak van techniek' mee te geven. De workshop duurt een uur.
Prijs € 100

Workshop RE-kunst
Wat kan je doen met een kapotte radio, computer of ander apparaat? Naar de kringloop om te hergebruiken natuurlijk. Of je gaat er zelf mee aan de slag en maakt er weer iets moois van! De workshop wordt gegeven door een echte kunstenaar. In deze workshop leren, ervaren en ontdekken de kinderen het volgende;
-Het belang van RE-cyclen!
-Slopen van een apparaat is heel spannend.
-Ze ontdekken wat voor moois er aan de binnenkant te zien is.
-Onder leiding van een kunstenaar creëren ze een eigen kunstwerk.

Onze unieke eigenschappen:
* kwalitatief goede techniek workshop
* gebaseerd op de kerndoelen van het Ministerie van OC&W
* professionele duurzame materialen, waaronder Technisch LEGO en fischertechnik
* geen voorbereidingstijd voor de leerkracht
* doorgaande leerlijn voor groep 1 t/m 8 van de basisschoolProefondervindelijk

Waarom techniek op school?
'TECHNIEK IS OVERAL', wij hebben ons ingezet om dit zichtbaar, toegankelijk en overzichtelijk te maken. Onze lesstof spreekt niet alleen het hoofd, maar ook hart en handen aan. De opdrachten bevorderen enthousiasme, kennis, creativiteit en vermogen tot samenwerking van kinderen.
Hier vindt u dekerndoelen Natuur & Techniek (pdf file) uit het Kerndoelenboekje, een publicatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voor de kerndoelen incl. leerlijnen, verwijs ik u graag naar de site van TULE.
Klik hier om het volledige Kerndoelenboekje te downloaden van de website van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Op verzoek van het Programma VTB en in opdracht van het ministerie van OCW heeft Cito een zogeheten Domeinbeschrijving Techniek (pdf file) ontwikkeld. In deze domeinbeschrijving zijn de kerndoelen voor techniek uitgewerkt.

FinancieringCircuit
Scholen in het basisonderwijs die interesse hebben in een workshop van Solarkids, kunnen gebruik maken van verschillende subsidie programma's. Voor ieder deelnemend bedrijf wat zich dit jaar aansluit bij Stichting Duurzame Scholen zal er door stichting Duurzame Scholen een bedrag van € 125,- worden gegeven aan een klas welke deze les wil volgen. Als u hier interesse in heeft, geeft u dat dan aan in uw email. 
Als partner van TechXperience kijken ze mee naar de mogelijkheden voor financiering als uw school in Noord-Brabant ligt en hier interesse in heeft.
Het Programma VTB zal worden opgevolgd door het Masterplan 2011-2016 ‘Ruimte voor talent, ruimte voor wetenschap en techniek’. Lees meer hierover op: www.manifestwt.nl. Gemeenten treden regelmatig met succes op als financierder, vooral als het millennium gemeenten betreft. Zij kunnen gebruik maken van NME-gelden, SLOK-gelden etc. Daarnaast hebben wij speciale 'adopt-a-school sponsorpakketten samengesteld.23032010363

 

Een gezonde en schone toekomst is belangrijk, voor iedereen, voor ieder kind. Kinderen die opgroeien met een duurzame gedachte vinden het vanzelfsprekend.

 

 

FaLang translation system by Faboba