Partners

TechXperienceTechXperience!
TechXperience!richt zich op het stimuleren van interesse voor technische beroepen en ondernemend vakmanschap. Wij willen het imago van techniek verbeteren door leerlingen te laten ervaren dat techniek leuk is en perspectief biedt. Als partner kijkt ook TechXperience! mee naar de mogelijkheden om deze workshops van Solarkids te bekostigen.

Mieneke KnottenbeltTechnika_10
Directeur en medeoprichter van Technika 10 Nederland, een organisatie die zich bezighoudt met het aantrekkelijk maken van techniek voor meisjes van acht tot vijftien jaar.

Studio Studio TobiasTobias
Marieke Tobias is architect en eigenaar architectenbureau Studio Tobias. Zij ontwikkelt in samenwerking met Solarkids een lespakket duurzaam wonen.

PMIA
PMIA
Post Master Insitute voor Architectuur ondersteunt Solarkids dmv kennisoverdracht. De PMIA  is  aanbieder van duurzame evenementen op het gebied van architectuur en stedenbouwkunde.

WECFWECF-logo
Women in Europe for a Common Future is een netwerk van organisaties die gezamenlijk werken aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu en armoedebestrijding.

Europese MobiliteitsweekEuropese Mobiliteitsweek en Solarkids
The European Mobility Week is een campagne voor duurzame mobiliteit waaraan meer dan 2000 gemeenten meedoen. Solarkids heeft speciaal voor deze week een Solarkids-box samengesteld waar alle materialen in zitten die je nodig hebt om een zonneauto race te organiseren.

Duurzame ScholenDuurzame Scholen en Solarkids partners
Duurzame Scholen heeft zich gespecialiseerd op het gebied van Energie en Binnenmilieu adviezen op scholen.

Mr FinneyMr Finney
Solarkids is partner van Mr Finney. Het is een spannend (voor) leesverhaal waarbij het wel en wee van de aarde en de kracht van vragen centraal staat. 

Techno Challenge
Techno Challenge en Solarkids partnersSolarkids is vanaf zomer 2010 partner van de Techno Challenge. De Techno Challenge is een initiatief van staalbedrijf Corus uit IJmuiden.  HIER en Solarkids partners

HIER
Solarkids is partner van de HIER-klimaatcampagne.
 

Weg van de ToekomstN32920themabeeld
De N329 in Oss is uitverkoren als ''Weg van de Toekomst''. Om deze status te verdienen moet de weg hét toonbeeld worden van duurzaamheid. Daarvoor zoeken we naar slimme en vooral creatieve ideeën. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, mobiliteit en infrastructuur, ruimtegebruik en ecologie. 

PET-IJmondIJmond_veelzijdig
Elk jaar maken ca. 1400 kinderen van meer dan 40 basisscholen uit de IJmond in 2 dagen kennis met techniek. Daarbij komt elk nieveau aan bod en worden er voor zowel de jongens als de meisjes leuke activiteiten georganiseerd.

Techniek=TroefTechniek=Troef en Solarkids
Techniek=Troef beveelt Solarkids van harte aan.

Fontys Pabo Eindhoven
Fontys PABO en SolarkidsStudenten van de Fontys Pabo te Eindhoven/Veghel helpen bij de ontwikkeling van de workshop van Solarkids.
 

Thames and Kosmos
Leverancier van educatief lesmateriaal in de vorm van proefjes, thames-kosmos-logoexperimenteer  pakketten. Voorbeelden zijn het Power House, Global Warming en Sustainable Earth Lab.
Solarkids is officieel dealer van Thames and Kosmos.

LEGO Education
Voor vele leerlingen is energie een moeilijk en abstract onderwerp. LEGO EducatiLEGO en Solarkidson heeft een exclusief productenpakket bedoeld om in de klas te gebruiken en waarmee het onderwerp energie tot leven wordt gebracht door een aantal spannende modellen en taakgerichte activiteiten die de scholieren aan zullen moedigen met traditionele vormen van energie en concurrerende duurzame alternatieven te experimenteren.
Solarkids is officieel dealer van LEGO Education.

fischertechnik
fischertechnik heeft een speciale Eco Tech bouwdoos. Het opwekken,opslaan Fischer Technik en Solarkidsen gebruiken van energie uit de natuurlijke energiedragers water, wind en zon wordt aan de hand van verschillende modellen en talrijke voorbeelden aanschouwelijk toegelicht. Zo wordt de belangstelling voor de energievormen van de toekomst gewekt.
Solarkids is officieel dealer van Fischertechnik.

Syntens Logo_Syntens
SyntensIs het innovatienetwerk dat Solarkids ondersteunt in de bedrijfsvoering. De innovatieadviseurs kennen de wereld van het MKB en van kennisinstellingen.

FaLang translation system by Faboba