Nieuwe MBO opleiding

In schooljaar 2011/2012 zal in Rotterdam een nieuwe opleiding van start gaan: Urban Green Development.

Om deze opleiding te promoten, zijn we tijdens Skills Masters in de Ahoy in Rotterdam van 15-17 maart jl. actief geweest met onze zonneauto race!

 

Lees meer...

Pastic Soup driedaagse

30 november, 1 & 2 december 2011

Eind november en begin december lanceert de Plastic Soup Foundation een driedaagse campagne om Nederland bewust te maken van één van de meest onzichtbare en grootste afvalverzamelingen op aarde: het plastic zwerfafval in onze oceanen, maar ook in alle andere wateren: kerkhoven van troep uit de hele wereld.

Lees meer...

Meer techniek onderwijs nodig

DEN HAAG (AFN) - De werkgevers maken zich grote zorgen over de toekomst van het technisch vmbo. Het aantal leerlingen loopt al jaren terug en als dat zo blijft, dreigen in een aantal regio's en met name grote steden hele techniekafdelingen van scholen te verdwijnen. In een petitie die zij dinsdag samen met de stichting platforms vmbo aan de Tweede Kamer aanbieden, vragen zij de politiek om maatregelen.

Lees meer...

Jongeren internationaal

Jongeren bouwen duurzaamheid op internationaal niveau

 

Studenten uit verschillende windstreken, klimaatzones en economieën wisselden op Global Energy Now! (GEN), kennis en ervaring uit over duurzame projecten in hun land. Een zelfbewuste jonge lichting studenten, wetenschappelijk geschoold voor wie duurzaamheid geen keuze is, maar een feit. “Niet praten, maar doen”, is hun motto.


Lees meer...

Dag van de duurzaamheid

Op 11 november 2011 is het de Dag van de Duurzaamheid.

Voorlees actie Mr Finney

 

Solarkids geeft workshops op de Valkenburgschool te Heemstede en leest voor uit Mr Finney bij groep 4/5 van basisschool De Fonkeling uit Berghem.

Lees meer...

FaLang translation system by Faboba