Paul Laport, Groen Links

"Tijdens Koninginnedag heeft GroenLinks de autootjes ingezet om zonne-energie en duurzaamheid te promoten. Het was een groot succes en we zijn van plan ze vaker te gebruiken in onze kraam.

Hierbij een link naar een kort artikel op onze website: http://zaanstad.groenlinks.nl/node/82967"

Register to read more...

Event Groen, Kidsatelier Rabobank

Event Groen, Kidsatelier RabobankDe activiteit 'zonneautootjes maken en laten rijden' in het Rabokidsatelier was een groot succes. Kinderen vonden het erg leuk om te doen. Ze maakten op een leuke, spelende manier kennis met de mogelijkheden van zonne-energie en ook de kracht van wind. De dames die dit namens Solarkids deden begeleiden kinderen op een enthousiaste manier.

Graag tot een volgende keer!

Register to read more...

Hulpouder groep 2

Hoi Marlies,
 
Het was een leuke en leerzame ochtend. Het verhaal wat jij vertelde was duidelijk en sprak de kinderen goed aan. Toen mochten ze ook nog zelf wat uitproberen ,de waterbaan, de windmolen en de auto's, helikopter en sprinkhaan op zonne energie, dat was helemaal geweldig. Dank je wel voor deze leuke en leerzame les.
 
groetjes Brenda (hulpmoeder groep 2)
Basisschool de Toermalijn
Cothen, juni 2011

Leerlingen van de Bosbeekschool, Santpoort-Noord

Liz en Sam uit gr 4a
we leerden dat we van afval nieuwe dingen konden maken en we hebben geleerd van zonneenergie en windenergie en waterenergie en autootjes te laten rijden en windmolens te laten draaien en bootjes te laten varen. Solarkids is koel!!

experimenteren met windmolens

Register to read more...

Reacties van de kinderen uit Maastricht

Ik vond het bijzonder omdat ik dit nog nooit gedaan heb.
Ik vond het een van de leukste dingen wat ik moest doen.

Register to read more...

André Kabo, Groepsleerkracht De Kring, Maastricht

Opdrachtkaarten waren duidelijk omschreven. Kinderen konden deze goed zelfstandig of in tweetallen uitvoeren.

Register to read more...

Sandra Neuvel; leerkracht groep 5 De Kring Maastricht

 Het was heerlijk om te kunnen kijken naar de kinderen in de groep; hoe ze samenwerkten, welke inzichten ze hadden, verrassend ook soms als eigen leerkracht.

Register to read more...

Paul Santman, Projectcoordinator, stichting LOAZ

“Marlies heeft een fantastische set van producten ontwikkeld voor (schoolgaande) kinderen gericht op duurzame energie-opwekking. Met de praktische doe-paketten die SolarKids aanbiedt, hebben zij een niche-markt weten te aan te boren en waarmee kinderen serieus wat mee kunnen leren. SolarKids is een aanrader voor elke school en gemeente die kinderen op een educatieve en leuke manier wil betrekken bij duurzame energie-opwekking en toepassingen van duurzame energie.”

November 27, 2010

Demi, 7 jaar, De Lockaert

Ik vind zonne-energie leuk!!!!!!!!!!!

Duurzame Woonbeurs Steenwijkerland

 "De speelse en educatieve stand van solar kids was een echte publiekstrekker tijdens de Duurzame Woonbeurs van Steenwijk van 23 okt j.l. Zo hebben we op de beurs niet alleen volwassenen, maar ook de kleintjes iets bijgebracht over duurzame energie."

Register to read more...

FaLang translation system by Faboba